MyClaaz

NEWS & ARTICLES

Kaedah Meningkatkan & Memperbaiki Bacaan Al-Quran

Bertuah sesiapa dapat membaca al-quran dengan lancar dan mengingatinya didalam dada. Bahkan mengamalkannya dalam kehidupan seharian.. Adakah anda salah seorang yang jarang menyentuh Al-Quran? Atau anda membacanya setiap hari namun bacaan masih belum lancar dan tidak betul? Adakah anda memerlukan guru untuk mempelajari al quran? Anda boleh belajar secara online ...
Read More
/ Uncategorized

4 Perkara Asas Tajwid Yang Mudah

Mengapa ramai antara kita sekarang sekadar hafal nama hukum tapi tidak faham maksudnya?? Sebab kita sudah terbiasa dengan menghafal nama-nama hukum tajwid. Sayangnya, kita sekadar hafal nama hukum, tapi tak faham! Buktinya? Kita tahu nama-nama hukum tapi ketika mengaji Quran tetap membaca dengan bacaan panjang dan pendek yang kurang tepat ...
Read More
/ Uncategorized

Advantages of Online Tutoring

Technologies have altered many facets of human existence even education has been affected. Whereas there was once a period when the only method you can achieve help for the child ended up being to go someplace and encourage them to tutored, now they may be tutored in your own home ...
Read More
/ Uncategorized

Tips Berniaga Tanpa Produk

Semua orang ingat nak berniaga kena ada produk. Tahukah anda, banyak perniagaan yang tidak memerlukan produk? Perniagaan berbentuk servis atau perkhidmatan. Perniagaan jenis ini boleh bermula tanpa modal, senang mendapat keuntungan dan sentiasa mempunyai permintaan. Di myclaaz, anda boleh menjual perkhidmatan berbentuk pendidikan. Tidak kira pendidikan formal atau tidak formal ...
Read More
/ Uncategorized

Tambah Pendapatan Tanpa Perlu Keluar Modal.

Nak tambah pendapatan tapi takde modal? Atau mungkin anda taktahu nak jual apa? Myclaaz.com boleh bantu anda ! Di myclaaz, selain daripada online class, anda juga boleh menjual produk ! Ye, digital produk! Jika anda mempunyai skill penulisan yang baik, tuliskan ebook yang bermanfaat tentang sesuatu yang anda mempunyai kepakaran ...
Read More
/ Uncategorized

Tips for studying online and at home for university students

Many universities across the world are halting face-to-face teaching amid the coronavirus outbreak. Here are some tips to ensure that you can learn successfully from online lectures During these uncertain times many universities are pausing face-to-face teaching and university students are having to take online lectures. For some students this might ...
Read More
/ Uncategorized

Panduan Cara Baiki CGPA di IPT

Tips Mahasiswa Cemerlang Dengan Teknik Baiki CGPA Panduan untuk pelajar dan ibu bapa para pendidik Artikel yang saya tuliskan ini sangat menitik beratkan kepada mahasiswa yang baru pertama kali memasuki univesiti. Mahasiswa lama yang semester ke-2 dan keatas juga boleh membaca tetapi ianya ditekan kan untuk fresh student yang baru ...
Read More
/ Uncategorized

Tips Mengajar Anak Di Rumah Dengan Berkesan

Tentu risaukan bila dapat result anak yang tidak memberansangkan? lagi risau kalau gagal subjek teras. Tahun ni anak sulung saya naik Tahun 1. Memang pengalaman baru bagi saya. Macam-macam bermain di fikiran. Paling saya risaukan part ujian dan peperiksaan ni. Pre-school lain, sekolah rendah lain. Tidak meluangkan masa mengajar anak ...
Read More
/ Uncategorized

Sukuk – Meaning, Benefits and Challenges

The use of sukuk represents a way of raising financial resources for large companies including multinational corporations, multinational development institutions and government agencies that require enormous resources that is difficult to be met by individual investors singly. sukuk funds generation is a veritable vehicle in the drive for resource mobilisation that is consistent with ...
Read More
/ MyClaaz News

Tips Bagaimana Saya Belajar Untuk SPM 10A+

"Alhamdulillah, SPM straight A+!" Itulah kata-kata impian pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan SPM, tiap-tiap tahun. Dan tiap-tiap tahun saya diajukan soalan yang sama, "Bagaimana Amir belajar, sehingga mampu dapat keputusan straight A+ dalam SPM?", tanya mereka. Sejujurnya, saya pun tidak tahu. Allah yang berikan rezeki ini. CARILAH GURU ATAU PEMBIMBING ...
Read More
/ MyClaaz News
Loading...